El cràter Copernicus està situat lleugerament al nord-oest del centre de l'hemisferi de la Lluna visible des de la Terra, a la part oriental d'Oceanus Procellarum. Al sud del cràter apareix el Mare Insularum, i al sud-sud-oest se situa el cràter Reinhold. Al nord de Copernicus se situen els Montes Carpatus, que es troben en l'extrem sud del Mare Imbrium. A l'oest de Copernicus es pot observar un grup de pujols lunars dispersos. Conté cràters que es van formar durant el període copernicà en què té un sistema de raigs prominent (sistema de rajos).
Per culpa de la seva relativa joventut, el cràter s'ha mantingut relativament intacte des que es va formar

Sinus Iridum és un cràter llunar amb forma de badia, el seu nom vol dir 'badia de l'Arc de Sant Martí' i va ser anomenat per Giovanni Battista Riccioli. situat al nord-oest del mare Imbrium. Està vorejat pels montes Jura i el seu interior és pràcticament pla, llevat de suaus ondulacions.
Es creu, que després que es va formar el cràter de Sinus Iridum un impacte molt més gran va formar el cràter que actualment està el Mare Imbrium. Aquest últim impacte segurament va destruir la meitat del cràter original de Sinus Iridum. Posteriorment, la lava degué començar a omplir el cràter del Mare Imbrium i després el Sinus Iridum es transforma amb la badia que podem observar. Aquesta hipòtesi sembla quedar corroborada pel fet que la badia està situada 600 m sota el nivell del Mare Imbrium, com si la lava hagués tingut dificultats per a emplenar-lo per complet.

Ptolemeu és un antic cràter d'impacte proper al centre de la cara visible de la Lluna, anomenat així per Claudi Ptolemeu, escriptor greco-romà, matemàtic, astrònom, geògraf i astròleg.
Al sud-sud-est, Ptolemaeus s'uneix a la vora del cràter Alphonsus a través d'una secció de terreny rugós i irregular, formant una cadena prominent amb Arzachel al sud. Al sud-est es troba Albategnius i al nord apareix Herschel, ben definit i una mica més petit.

Clavius és un dels cràters de majors dimensions que posseeix la Lluna, i per la seva grandària és el tercer cràter més gran del costat visible de la mateixa. Es troba a les terres altes rugoses del sud de la superfície lunar, al sud del prominent cràter Tycho. El cràter ha estat denominat en honor del sacerdot jesuïta Christopher Clavius, un matemàtic i astrònom alemany del segle xvi.

Crea tu propia página web con Webador